Izšel je Ekran september 2011

rsz_0911naslovka-mala2Izšel je Ekran september 2011. V bližnjem posnetku smo se posvetili Christopherju Leeju, s katerim je naredil Dejan Ognjanović na Grossmannu dolg intervju; posvetili smo se njegovemu Hammer obdobju ter fenomenu Moža iz protja. Ob napovedani Ekranovi premieri filma Ropar smo se pogovarjali tudi z režiserjem Benjaminom Heisenbergom. Matevž Jerman se je poglobil v aktualne slovenske rap/hip hop dokumentarce; obiskali smo vrsto poletnih filmskih festivalov; Marcel Štefančič, jr. se je esejistično razpisal o vlogi Indijancev v hladnovojnih vesternih, napovedujemo izid novega prevoda Cormaca McCarthyja; enega ob drugega smo postavili filma, ki imata v naslovih balade za trobento, se kritiško poglobili v aktualne filme na sporedu ... Vse to in še več v svežem Ekranu, ki je pri naročnikih in na običajnih prodajnih mestih od 3. septembra dalje.

 

 

rsz_0911naslovka-jpeg


Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell