Lars von Trier rekrutira

lvtrekr

Kaj se zgodi, ko mojster izzove množice? Ko je vsak povabljen, da reinterpretira nekaj največjih mojstrovin naše dobe? Ima v sebi vsak sposobnost, da ustvari umetniško delo? Projekt Gesamt, za katerim stoji agent provocateur Lars von Trier, postavlja ta vprašanja. Odgovori naj bi prišli v "user-generated" filmu iz prispevkov, med katerimi je lahko tudi vaše avdiovizualno delo! Pravila si lahko preberete tukaj, rok za oddajo vaših del preko Wetransfer ali DVD formata pa je 6. september 2012. Vaš prispevek naj ne presega dolžine 5 minut, končno delo pa bo na ogled v Kopenhagnu, Kunsthal Charlottenborg od 12. oktobra dalje.

 

Avtorji del, ki naj služijo za navdih za reinterpretacijo, so Paul Gauguin, Albert Speer, Cesar Franck, James Joyce, August Strindberg in Sammy Davis jr., celoten seznam pa si lahko pogledate tukaj.

 

 

 

 

Vir in povezava:

http://www.gesamt.org/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell